PI Heerhugowaard nodigt je uit, kom jij langs op 10 oktober?

Wervingsavond

Op dinsdagavond 10 oktober ben je van harte welkom bij Penitentiaire Inrichting (PI) Heerhugowaard! Dan organiseren we de wervingsavond voor arbeidsbegeleider, penitentiair inrichtingswerker en complexbeveiliger. Sta jij stevig in je schoenen en wil je laten zien wat je in je hebt? Meld je dan nu aan! Onder 'wat kun je verwachten' staat uitgelegd hoe je dat precies kan doen. Dit is een unieke kans om op de locatie van de PI Heerhugowaard je mogelijke toekomstige collega’s te leren kennen. Wij kijken alvast uit naar je komst!

Datum 10 oktober 2023 Tijd van 18:00 tot 20:30 uur Locatie PI Heerhugowaard (Copernicusstraat 10, 1704 SV Heerhugowaard)
Wat kun je verwachten
Je krijgt eerst algemene informatie over PI Heerhugowaard, daarna krijg je een rondleiding om een goed beeld te vormen van je (mogelijke) toekomstige werkplek. Na de rondleiding kan je persoonlijke vragen stellen en advies krijgen over welke functie het best bij je past. En bieden we je sollicitatietips! Kortom, er is voldoende tijd om informatie te krijgen over het werk bij de PI Heerhugowaard. Staat de functie van jouw voorkeur er niet tussen of weet je nog niet wat het beste bij jouw opleiding en ervaring past? Ook dan ben je van harte welkom om je op deze dag te oriënteren!
Mijn collega’s maken mijn baan nóg leuker. Al vanaf mijn eerste werkdag stonden ze voor me klaar. Bijvoorbeeld om me te begeleiden en informeren. We overleggen veel en kunnen echt op elkaar bouwen. Ontzettend fijn is dat.

Aanmelden

De wervingsavond is vanaf 18:00 uur (inloop) tot ongeveer 20:30 uur. Wij zorgen voor koffie/thee en wat lekkers. Stuur tijdig een e-mail naar werken@dji.minjus.nl onder vermelding van onderstaande gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Voorkeur functie
  • Telefoonnummer
  • Datum wervingsdag
Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding en een paar dagen voor het event ontvang je aanvullende informatie.

Aanvullende opleiding 

Mocht je niet over de juiste opleiding beschikken dan biedt DJI je in de meeste gevallen de opleiding aan. Bekijk hiervoor de bijzonderheden in de vacaturetekst voor meer informatie!

vooruitgang boeken

Het intensieve contact met de gedetineerden. En het wij-gevoel onder collega’s. Voor Dick zijn dit de aspecten die zijn baan als medewerker arbeid in de penitentiaire inrichting in Heerhugowaard zo leuk maken. "Maar het allermooiste is als de jongens vooruitgang boeken. Als ze bijvoorbeeld een certificaat halen. Verdorie, denk ik dan, jullie hebben het maar mooi geflikt. Dan ben ik echt trots op ze." Lees hier hele interview met Dick, arbeidsbegeleider bij PI Heerhugowaard. 

WAT JE VERDER NOG MOET WETEN!

Locatie PI Heerhugowaard
Copernicusstraat 10
1704 SV Heerhugowaard

De inrichting is minder goed met het OV te bereiken. Geadviseerd wordt om met de auto te komen. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Bij binnenkomst moet je je kunnen legitimeren met een geldig paspoort of identiteitsbewijs! Kun je je niet legitimeren dan krijg helaas geen geen toegang.

Vragen?

Karen de Graaff, Fiona Bonne of Ellis Vermeulen zijn te bereiken via 088-0718100. Alvast tot ziens!

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan verpleegkundigen, arbeidsmedewerkers en complexbeveiligers. Wat jullie gemeen hebben, is de professionele en respectvolle zorg voor de gedetineerden. Er verblijft in PI Heerhugowaard een aanzienlijke groep lang gestrafte mannelijke gedetineerden. Daarnaast verblijft een groot percentage levenslang gestrafte gedetineerden in de vestiging. Deze categorie gedetineerden vraagt een specifieke benadering, aangezien het dagprogramma gericht is op zinvolle dagbesteding en een beroep wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de gedetineerden.

Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat direct in het contact met de gedetineerden of meer op een afstand. Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

PI Heerhugowaard biedt plaats aan 340 gedetineerden.

De verblijfstijd van een gedetineerde varieert van 5 dagen strafrestant tot levenslang gestraft.

Het totale personeelsbestand van PI Heerhugowaard bestaat voor 37% uit vrouwen en 63% uit mannen.