Meet & Greet met 6 van onze locaties op woensdagavond 28 juni

KOM JIJ BIJ ONS WERKEN?

Kijk jij voorbij het vooroordeel en weet je wanneer het spel én wanneer het menens is? Ontdek dan het werk van een penitentiair Inrichtingswerker, arbeidsbegeleider, groepsleider jeugd, beveiliger DV&O en complexbeveiliger tijdens de Meet & Greet avond op 28 juni. Weet je nog niet bij welke inrichting je aan de slag wilt? Dan is dit je kans om kennis te maken met 6 van onze locaties op één avond. Zo kun je kennismaken met onze collega's van PI Krimpen, DC Rotterdam, PI Dordrecht, PI Rotterdam, RJJI Hartelborgt en Dienst Vervoer & Ondersteuning. Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past!

Datum 28 juni 2023 Tijd van 18:00 tot 21:00 uur Locatie Penitentiaire Inrichting Krimpen (Van der Hoopstraat 100)
Wat kun je verwachten

Je maakt kennis met de bijzondere wereld achter gesloten deuren. Wat het van je vraagt en hoe bijzonder het is om samen te werken met je collega’s én gedetineerden. Dit is je kans om één van de meest boeiende banen in de buurt zelf te ontdekken. Help jij graag mensen die op het verkeerde pad raakten met hun weg terug te vinden? Kom dan langs voor een uniek kijkje achter de muren, deuren en mensen bij Penitentiaire Inrichting Krimpen op woensdagavond 28 juni. Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past! 

Je leert niet alleen kennismaken met de verschillende functies, maar ook met verschillende inrichtingen uit regio Zuid-Holland. Zes van onze locaties zijn deze avond ook aanwezig en staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. 

Programma

Op deze avond ontdek je het werk van onze collega’s achter de muren. Tijdens een rondleiding door onze inrichting kom je langs diverse afdelingen. Je loopt over de leefafdeling waar jij misschien wel als PIW’er gaat werken. Gaat langs bij een collega die opleidingen geeft aan gedetineerden in de arbeidszaal. Naast een uitgebreide rondleiding is er ook ruimte om vragen te stellen aan onze medewerkers van onze locaties PI Krimpen, DC Rotterdam, PI Dordrecht, PI Rotterdam, RJJI Hartelborgt en Dienst Vervoer & Ondersteuning. Weet je nog niet bij welke inrichting je aan de slag wilt? Dan is dit je kans om kennis te maken met 6 locaties op één avond. Tijdens deze avond kun je vragen stellen over de volgende functies: 

  • Beveiliger DV&O
  • Complexbeveiliger 
  • Penitentiair Inrichtingswerker
  • Groepsleider Jeugd
  • Arbeidsbegeleider 

Met een gevulde goodiebag en heel veel nieuwe informatie kun je thuis rustig nadenken of het werk iets voor jou is. 

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of het iets voor jou is? Meld je dan nu aan door te mailen naar onze collega Jolanda! Stuur een mail naar werken@dji.minjus.nl en vertel in jouw aanmelding kort iets over jezelf en jouw motivatie. Ook een CV wordt op prijs gesteld.Binnen een paar dagen ontvang je  een reactie op jouw mail en krijg je meer informatie over hoe deze avond er precies uitziet.

Aanmelden kan t/m 26 juni

Wat je verder nog moet weten

Het adres is:

PI Krimpen
Van der Hoopstraat 100
2920 CB Krimpen a/d Ijssel

Kom je met de auto? Wij hebben voldoende parkeergelegenheid. 

Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf de bushalte is het nog 15 minuten lopen. 

Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen in de vorm van paspoort of ID-kaart! Anders mag je helaas niet achter de gesloten deuren ;). Denk er ook aan dat je voorbereid bent voor de detectieprocedure en draag zo min mogelijk metalen (riem, sieraden, horloge).


We kijken uit naar je komst. Tot 28 juni! 

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n driehonderdzestig collega’s in allerlei functies. Denk aan GZ-psycholoog, arbeidsbegeleider, en magazijnmedewerker. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden die dagelijks letterlijk werken aan hun succesvolle re-integratie. Bijvoorbeeld in de interne professionele bakkerij of de afdeling Metaalbewerking. Maar elke gedetineerde heeft zijn eigen verhaal en problematiek. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat direct in het contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

PI Krimpen aan de IJssel biedt plaats aan 455 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Krimpen aan den IJssel bestaat voor 47% uit vrouwen en 53% uit mannen.