Meet & Greet met 6 van onze locaties op woensdagavond 13 december

KOM JIJ BIJ ONS WERKEN?

Ontmoet onze collega’s van de 6 verschillende inrichtingen op één avond. Zo kun je kennismaken met de PI Dordrecht, PI Krimpen ad IJssel, DC Rotterdam, PI Rotterdam, RJJI Hartelborgt en Dienst Vervoer & Ondersteuning. Meld je nu aan via werken@dji.minjus.nl en ontdek of dit werk bij jou past! 

Datum 13 december 2023 Tijd van 18:00 tot 21:00 uur Locatie Detentiecentrum Rotterdam (Portelabaan 7)
Wat kun je verwachten

Je maakt kennis met de bijzondere wereld achter gesloten deuren. Wat het van je vraagt en hoe bijzonder het is om samen te werken aan veiligheid met je collega’s én gedetineerden. Dit is je kans om één van de meest boeiende banen zelf te ontdekken. Help jij graag mensen die op het verkeerde pad raakten met hun weg terug te vinden? Kom dan langs voor een uniek kijkje achter de muren, deuren en mensen bij Detentiecentrum Rotterdam op woensdagavond 13 december

Programma

Op deze avond ontdek je het werk van onze collega’s achter de muren. Tijdens een rondleiding door onze inrichting kom je langs diverse afdelingen. Je loopt over de leefafdeling waar jij misschien wel als PIW’er gaat werken. Gaat langs bij een collega die opleidingen geeft aan gedetineerden in de arbeidszaal. Naast een uitgebreide rondleiding is er ook ruimte om vragen te stellen aan onze medewerkers van onze locaties PI Dordrecht, PI Krimpen, DC Rotterdam, PI Rotterdam, RJJI Hartelborgt en Dienst Vervoer & Ondersteuning. Tijdens deze avond kun je vragen stellen over de volgende functies:

  • Beveiliger DV&O
  • Complexbeveiliger
  • Penitentiair Inrichtingswerker
  • Groepsleider Jeugd
  • Arbeidsbegeleider

Met een gevulde goodiebag en heel veel nieuwe informatie kun je thuis rustig nadenken of het werk iets voor jou is.

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of het iets voor jou is? Meld je dan nu aan door te mailen naar onze collega’s van werving & selectie. Stuur een mail naar werken@dji.minjus.nl samen met je CV. Binnen een paar dagen ontvang je een reactie op jouw mail en krijg je meer informatie over hoe deze avond er precies uitziet.

Aanmelden kan t/m 12 december.

Wat je verder nog moet weten

Het adres is:
DC Rotterdam
Portelabaan 7
3045 AT Rotterdam

Kom je met de auto? Wij hebben voldoende parkeergelegenheid (gratis aan de rechterzijde).

Kom je met het openbaar vervoer? Detentiecentrum Rotterdam is gelegen naast Rotterdam The Hague Airport. Je kunt buslijn 33 nemen en uitstappen bij bushalte Lutonbaan.

Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen in de vorm van paspoort of ID-kaart! Anders mag je helaas niet achter de gesloten deuren ;). Denk er ook aan dat je voorbereid bent voor de detectieprocedure en draag zo min mogelijk metalen (riem, sieraden, horloge). Je telefoon mag je achterlaten in de auto of in een kluisje.

We kijken uit naar je komst. Tot 13 december!


Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vierhonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan verpleegkundigen, detentie-inrichtingsbeveiligers en activiteitenbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor illegale vreemdelingen en strafrechtelijke gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de ingeslotenen of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness.

Detentiecentrum Rotterdam biedt plaats aan 640 gedetineerden.

Het totale personeelsbestand van Detentiecentrum Rotterdam bestaat voor 66% uit vrouwen en 34% uit mannen.