Wervingsdag bij PI Krimpen op woensdag 22 februari

Kom jij bij ons werken?

Op woensdagavond 22 februari ben je van harte welkom bij Penitentiaire Inrichting (PI) Krimpen! Dan organiseren we een wervingsdag voor de functies complexbeveiliger, penitentiair inrichtingswerker en arbeidsbegeleider. Meld je nu aan en ontdek of dit werk bij jou past!

Datum 22 februari 2023 Tijd van 19:00 tot 21:00 uur Locatie PI Krimpen, Van der Hoopstraat 100, 2920 CB Krimpen aan den IJssel
Wat kun je verwachten

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of één van de volgende vacatures iets voor jou is?

Ben jij erbij? Klik op de knop “lees verder” om je aan te melden via onderstaand e-mailadres.

Programma

Je krijgt eerst algemene informatie over PI Krimpen, daarna kan je in gesprek gaan met medewerkers van verschillende functies om al je vragen te stellen. Ook krijg je een rondleiding om een goed beeld te vormen van je (mogelijk) toekomstige werkplek. Na de rondleiding is er voldoende tijd om overige vragen te stellen en alle informatie te krijgen over het werk bij PI Krimpen.

Staat de functie van jouw voorkeur er niet tussen of weet je nog niet wat het beste bij jouw opleiding en ervaring past? Ook dan ben je van harte welkom om je op deze dag te oriënteren! 

Aanmelden

Stuur een mail naar werken@dji.minjus.nl onder vermelding van onderstaande gegevens:
  • Voor- en achternaam
  • Voorkeur functie
  • Vooropleiding
  • Eventuele opmerkingen

EEN HEEL NIEUWE WERELD VOL KANSEN, UITDAGINGEN EN UNIEKE INDRUKKEN

Seref werkt sinds 2006 als complexbeveiliger in penitentiaire inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel. “Ik doe dit werk nu bijna 15 jaar en ècht geen dag is hetzelfde”, vertelt hij. “In onze PI werk je op één dag op verschillende posten en afdelingen, dat vind ik fijn. Ook kom je regelmatig op de afdelingen waar gedetineerden verblijven. Die variatie is leuk.”Hier lees het verhaal van Seref. 

Wil je nog meer te weten komen over het werk? Hier lees je nog
meer verhalen van de collega's van PI Krimpen!

Samen met mijn team zorg ik voor orde, rust en veiligheid in de PI. De ene dag ben ik veel aan het controleren en monitoren, de andere dag grijp ik actief in. Die hectiek geeft me adrenaline en maakt mijn werk uniek.

AANVULLENDE OPLEIDING

Om in aanmerking te komen voor de functie van arbeidsbegeleider dien je minimaal in het bezit te zijn van een mbo 2, 3 of 4 diploma van een vakspecialistische opleiding. Via DJI krijg je dan de aanvullende mbo 4 opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) aangeboden.

Voor penitentiair inrichtingswerker kan je ook met mbo 3 solliciteren en krijg je dan de aanvullende opleiding mbo 4 opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) aangeboden.

Voor complexbeveiliger heb je minimaal een mbo-2 beveiliging nodig. Je kunt ook solliciteren met een mbo-2 opleiding in een andere richting. Wanneer je gemotiveerd bent om de mbo-2 beveiliging te behalen krijg je bij ons de gelegenheid (en de tijd!) dit diploma te behalen.

Ook als je nog geen ervaring hebt in een penitentiaire inrichting kan dit je volgende stap zijn! Wij kijken alvast uit naar je aanmelding!

Wat je verder nog moet weten!

Het adres is:
Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel
Van der Hoopstraat 100
2920 CB Krimpen aan den IJssel


Het is van essentieel belang dat je je bij binnenkomst kunt legitimeren met een geldig paspoort, identiteits- en/of rijbewijs! Mocht je je legitimatie vergeten, dan krijg je geen toegang. 

Wij kijken uit naar je komst. Alvast tot ziens!

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n driehonderdzestig collega’s in allerlei functies. Denk aan GZ-psycholoog, arbeidsbegeleider, en magazijnmedewerker. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden die dagelijks letterlijk werken aan hun succesvolle re-integratie. Bijvoorbeeld in de interne professionele bakkerij of de afdeling Metaalbewerking. Maar elke gedetineerde heeft zijn eigen verhaal en problematiek. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat direct in het contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

PI Krimpen aan de IJssel biedt plaats aan 455 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Krimpen aan den IJssel bestaat voor 47% uit vrouwen en 53% uit mannen.