Wervingsdag bij PI Haaglanden op zaterdag 10 december

Kom jij bij ons werken?

Op zaterdag 10 december ben je van harte welkom bij Penitentiaire Inrichting (PI) Haaglanden! Dan organiseren we een wervingsdag voor iedereen met een achtergrond in de zorg of interesse in beveiliging. Je hebt de keuze uit een (identiek) programma in de ochtend of in de middag. Meld je nu aan en ontdek of dit werk bij jou past!

Datum 10 december 2022 Tijd van 9:30 tot 16:00 uur Locatie PI Haaglanden, Van Alkemadelaan 1256, 2597 JW, Den Haag (ingang om de hoek van hoofdentree, ID verplicht)
Wat kun je verwachten

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of één van de volgende vacatures iets voor jou is?

Ben jij erbij? Klik op de knop “lees verder” om je aan te melden via onderstaand e-mailadres (aanmelden kan t/m zondag 4 december).

Programma

Je krijgt eerst algemene informatie over PI Haaglanden, daarna kan je in gesprek gaan met medewerkers van verschillende functies om al je vragen te stellen. Je kunt demonstraties bekijken van onze zorg- en veiligheidsteams. Ook krijg je een rondleiding om een goed beeld te vormen van je (mogelijk) toekomstige werkplek. Na de rondleiding is er voldoende tijd om overige vragen te stellen en alle informatie te krijgen over het werk bij PI Haaglanden.

Staat de functie van jouw voorkeur er niet tussen of weet je nog niet wat het beste bij jouw opleiding en ervaring past? Ook dan ben je van harte welkom om je op deze dag te oriënteren! 

De wervingsdag duurt van 09.30 uur tot ongeveer 12.00 uur (ochtendsessie) en van 13.30 tot ongeveer 16.00 uur (middagsessie). Geef bij het aanmelden je voorkeur voor het ochtend- of middagprogramma aan. Wij zorgen voor koffie/thee/limonade en wat lekkers. 

Wist je dat PI Haaglanden de enige gevangenis is waar gedetineerden 24/7 met zowel psychische of lichamelijk zorg terechtkunnen? En dat op ons terrein een volledig nieuw zorgcentrum gebouwd wordt dat we in het najaar 2023 betrekken? Zo werken wij samen naar een toekomstvaste inrichting. Wil jij hier deel van uitmaken? Kom langs op de wervingsdag.

Aanmelden

Stuur een mail naar werken@dji.minjus.nl onder vermelding van onderstaande gegevens:
  • Voor- en achternaam
  • Voorkeur dagdeel ochtend of middag
  • Voorkeur functie
  • Vooropleiding
  • Eventuele opmerkingen

Heb je een verpleegkundige achtergrond? Bedenk van tevoren of je een voorkeur hebt voor een functie richting psychiatrie of somatiek. Bekijk voor de verschillen de persoonlijke verhalen van onze collega's!

EEN HEEL NIEUWE WERELD VOL KANSEN, UITDAGINGEN EN UNIEKE INDRUKKEN

Ervoor zorgen dat wat buiten is, niet naar binnen komt. En er tegelijkertijd voor zorgen dat wat binnen zit niet naar buiten gaat. Dat is wat Sergio als complexbeveiliger bij de penitentiaire inrichting (PI) Haaglanden zoal doet. Een uitdagende baan die tijdens een kerstdiner op zijn pad kwam. “Ik had een eigen horecazaak en was toe aan iets anders. Een vriend vertelde me over de werkzaamheden, opleidingskansen en goede arbeidsvoorwaarden bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). ‘Waarom probeer ik het niet gewoon?’, dacht ik.”. Hier lees je zijn verhaal van Sergio. 

Wil je nog meer te weten komen over het werk? Hier lees je nog
meer verhalen van de collega's van PI Haaglanden!

Samen met mijn team zorg ik voor orde, rust en veiligheid in de PI. De ene dag ben ik veel aan het controleren en monitoren, de andere dag grijp ik actief in. Die hectiek geeft me adrenaline en maakt mijn werk uniek.

Wat je verder nog moet weten!

Het adres is:
Penitentiaire Inrichting Haaglanden
p/a Van Alkemadelaan 1256
2597 JW Den Haag
Let op: de wervingsdag vindt plaats om de hoek van de hoofdentree van PI Haaglanden.

Kom je met de auto? 
Er is gratis parkeergelegenheid direct naast de ingang van Stichting Oranjehotel, op de hoek van de Alkemadelaan met de Stevinstraat. De locatie is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 23 richting Scheveningen Noord stopt vlakbij.
Het is van essentieel belang dat je je bij binnenkomst kunt legitimeren met een geldig paspoort, identiteits- en/of rijbewijs! Mocht je je legitimatie vergeten, dan krijg je geen toegang. 

Wij kijken uit naar je komst. Alvast tot ziens!

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n vijfhonderd collega’s in allerlei functies. Van verpleegkundigen tot complexbeveiligers en van inrichtingswerkers tot psychologen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden die meer psychische of medische zorg nodig hebben dan in reguliere justitiële inrichtingen kan worden geboden. Bijvoorbeeld vanwege psychotische stoornissen, bijtwonden van politiehonden of hongerstaking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week. 

PI Haaglanden biedt plaats aan ongeveer 200 gedetineerden.

Het gemiddelde dienstverband van medewerkers is 19 jaar.

Het totale personeelsbestand van PI Haaglanden bestaat voor 34% uit vrouwen en 66% uit mannen.