Wervingsavond van PI Rotterdam op maandag 12 december

Wervingsavond

Op maandag 12 december ben je van harte welkom bij Penitentiaire Inrichting (PI) Rotterdam - locatie Hoogvliet! Dan organiseren we de wervingsavond voor arbeidsbegeleider, arbeidsbegeleider metaal, complexbeveiliger of penitentiair inrichtingswerker. Meld je nu aan en ontdek of dit werk bij jou past!

Datum 12 december 2022 Tijd van 18:30 tot 20:30 uur Locatie PI Rotterdam, locatie Hoogvliet
Wat kun je verwachten

Heb jij het in je om een arbeidszaal te runnen als arbeidsbegeleider? Advocaten, reclasseringsmedewerkers en familieleden van gedetineerden aan te melden en binnen te laten als complexbeveiliger? Of juist gedetineerden te begeleiden als penitentiair inrichtingswerker? Meld je dan nu aan voor de wervingsavond!

Mijn collega’s maken mijn baan nóg leuker. Al vanaf mijn eerste werkdag stonden ze voor me klaar. Bijvoorbeeld om me te begeleiden en informeren. We overleggen veel en kunnen echt op elkaar bouwen. Ontzettend fijn is dat.

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of de vacature arbeidsbegeleider, arbeidsbegeleider metaalcomplexbeveiliger of penitentiair inrichtingswerker iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor de wervingsdag via onderstaand e-mailadres. Je krijgt dan een paar dagen voor het event meer informatie over hoe deze dag er precies uitziet. De vacatures staan open voor beide locaties van PI Rotterdam namelijk locatie Hoogvliet en locatie de Schie.

Aanmelden

Stuur een mail naar werken@dji.minjus.nl onder vermelding van onderstaande gegevens:

  • Naam en woonplaats
  • Voorkeursfunctie
  • Vooropleiding (welke diploma’s je hebt)

Aanmelden kan tot 5 december! Ben je te laat maar wel geïnteresseerd, laat het ons dan ook even weten. We kunnen je naam dan noteren en op de hoogte kunnen houden over toekomstige wervingsavonden. 

Aanvullende opleiding 

Om in aanmerking te komen voor de functie van arbeidsbegeleider dien je minimaal in het bezit te zijn van een mbo 2, 3 of 4 diploma van een vakspecialistische opleiding. Via DJI krijg je dan de aanvullende mbo 4 opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) aangeboden.

Voor penitentiair inrichtingswerker kan je ook met mbo 3 solliciteren en 
krijg je dan de aanvullende opleiding mbo 4 opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) aangeboden. 

Voor complexbeveiliger heb je minimaal een mbo-2 beveiliging nodig. Je kunt ook solliciteren met een mbo-2 opleiding in een andere richting. Wanneer je gemotiveerd bent om de mbo-2 beveiliging te behalen krijg je bij ons de gelegenheid (en de tijd!) dit diploma te behalen.

Ook als je nog geen ervaring hebt in een penitentiaire inrichting kan dit je volgende stap zijn! Wij kijken alvast uit naar je aanmelding!

Op elkaar bouwen

Jeroen is arbeidsbegeleider bij JC Zaanstad: “Mijn collega’s maken mijn baan nóg leuker. Al vanaf mijn eerste werkdag stonden ze voor me klaar. Bijvoorbeeld om me te begeleiden en informeren. We overleggen veel en kunnen echt op elkaar bouwen. Ontzettend fijn is dat. Ook mijn arbeidsvoorwaarden zijn super. Ik werk 36 uur per week – dat is hier fulltime – verdeeld over vier dagen. Daardoor ben ik niet alleen in het weekend, maar ook op één doordeweekse dag vrij." Hier lees je zijn verhaal. 

Wil je nog meer te weten komen over het werk? Hier lees je nog meer verhalen van de collega's van PI Rotterdam!

Wat je verder nog moet weten!

Het adres is:
PI Rotterdam, locatie Hoogvliet
Koddeweg 100
3194 DH Hoogvliet Rotterdam

Kom je met de auto? Er is parkeergelegenheid!
Kom je met het openbaar vervoer? Metro C stopt in de buurt.

Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen in de vorm van paspoort of ID-kaart! 

Alvast tot ziens!

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt in Hoogvliet zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers (gevangenisbewaarders), complexbeveiligers, arbeidsmedewerkers en psychologen. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met diverse achtergronden en problemen. Re-integratie is een van de belangrijkste doelen. Daarom helpen we de gedetineerden met zich voorbereiden op een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

Naast een boeiende werkplek waarbij je een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak ten aanzien van de veiligheid van de samenleving, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

PI Rotterdam Hoogvliet biedt plaats aan 198 gedetineerden.

De landelijk gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 4 maanden.

Het totale personeelsbestand van PI Rotterdam bestaat voor 36% uit vrouwen en 64% uit mannen.