Wervingsavond van PI Middelburg op woensdag 15 februari

Wervingsavond

Op woensdag 15 februari ben je van harte welkom bij Penitentiaire Inrichting (PI) Middelburg! Dan organiseren we de wervingsavond voor complexbeveiliger en penitentiair inrichtingswerker. Meld je nu aan, stuur een e-mail naar pi.middelburg.algemeen@dji.minjus.nl (onder vermelding van je naam, opleiding en voorkeursfunctie) en ontdek of dit werk bij jou past!

Datum 15 februari 2023 Tijd van 18:30 tot 21:00 uur Locatie PI Middelburg
Wat kun je verwachten

Heb jij het in je om advocaten, reclasseringsmedewerkers en familieleden van gedetineerden aan te melden en binnen te laten als complexbeveiliger? Of juist gedetineerden te begeleiden als penitentiair inrichtingswerker? Meld je dan nu aan voor de wervingsavond!

Mijn collega’s maken mijn baan nóg leuker. Al vanaf mijn eerste werkdag stonden ze voor me klaar. Bijvoorbeeld om me te begeleiden en informeren. We overleggen veel en kunnen echt op elkaar bouwen. Ontzettend fijn is dat.

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of de vacature complexbeveiliger of penitentiair inrichtingswerker iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor de wervingsdag via onderstaand e-mailadres. Je krijgt dan een paar dagen voor het event meer informatie over hoe deze dag er precies uitziet. Op de dag zelf krijg je een uitgebreide rondleiding en kan je mensen spreken die het werk al doen. Fijn toch? 

Aanmelden

Stuur een e-mail naar pi.middelburg.algemeen@dji.minjus.nl onder vermelding van onderstaande gegevens:

  • Naam en woonplaats
  • Voorkeursfunctie
  • Vooropleiding (welke diploma’s je hebt)
  • ID- of paspoortnummer 

Aanvullende opleiding 

Voor penitentiair inrichtingswerker kan je ook met mbo 3 solliciteren en krijg je dan de aanvullende opleiding mbo 4 opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) aangeboden. 

Voor complexbeveiliger heb je minimaal een mbo-2 beveiliging nodig. Je kunt ook solliciteren met een mbo-2 opleiding in een andere richting. Wanneer je gemotiveerd bent om de mbo-2 beveiliging te behalen krijg je bij ons de gelegenheid (en de tijd!) dit diploma te behalen.

Ook als je nog geen ervaring hebt in een penitentiaire inrichting kan dit je volgende stap zijn! Wij kijken alvast uit naar je aanmelding!

Op elkaar bouwen

Jeroen is arbeidsbegeleider: “Mijn collega’s maken mijn baan nóg leuker. Al vanaf mijn eerste werkdag stonden ze voor me klaar. Bijvoorbeeld om me te begeleiden en informeren. We overleggen veel en kunnen echt op elkaar bouwen. Ontzettend fijn is dat. Ook mijn arbeidsvoorwaarden zijn super. Ik werk 36 uur per week – dat is hier fulltime – verdeeld over vier dagen. Daardoor ben ik niet alleen in het weekend, maar ook op één doordeweekse dag vrij." Hier lees je zijn verhaal. 

Wil je nog meer te weten komen over het werk? Hier lees je nog meer verhalen van DJI-medewerkers!

Wat je verder nog moet weten!

Het adres is:
Penitentiaire Inrichting Middelburg
Torentijdweg 1
4337 PE Middelburg

Kom je met de auto? Er is voldoende parkeergelegenheid! 
Kom je met het openbaar vervoer? Bus 50 stopt in de buurt op 7 minuten lopen van de locatie! Kom je heel sportief op de OV-fiets van station Middelburg? Dat is ook goed te doen.

Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen in de vorm van paspoort of ID-kaart!
Wist je dat mobiele gegevensdragers in de inrichting niet zijn toegestaan? Een mobiele telefoon, smartwatch, usb-stick, etc. zijn niet toegestaan. Deze kun je het beste opbergen in de auto of in een kluisje bij onze bezoekersingang.

Namens alle collega's van PI Middelburg, alvast tot ziens!

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan medewerkers arbeid, instructeurs lichamelijke opvoeding en penitentiair inrichtingswerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mannelijke gedetineerden die voor kortere of langere tijd zijn ingesloten. Er is een grote diversiteit in achtergronden, culturen en problematieken, van verslaving tot licht verstandelijke beperking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

PI Middelburg biedt plaats aan 230 gedetineerden en 24 politiearrestanten.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 109 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Middelburg bestaat voor 37% uit vrouwen en 63% uit mannen.