Online kennismakingsavond met PI ter Apel op maandag 29 augustus 2022

Online kennismakingsavond

Op 29 augustus ben je van harte welkom op de online kennismakingsavond voor de functie van complexbeveiliger, penitentiair inrichtingswerker en arbeidsbegeleider! Ben jij benieuwd hoe het is om te werken in PI ter Apel? Meld je dan nu aan!

Datum 29 augustus 2022 Tijd van 19:00 tot 20:00 uur Locatie Online event
Wat kun je verwachten

Met meer dan 60 nationaliteiten en 100 culturen onder een dak heeft Pl Ter Apel een specifieke bestemming. Het is de enige gevangenis in Nederland voor Vreemdelingen in Strafrecht, afgekort VRIS. Hier verblijven personen die niet de Nederlandse nationaliteit hebben en die in ons land een misdrijf hebben gepleegd of hiervan worden verdacht. Omdat zij geen verblijfvergunning (meer) hebben, worden zij na het uitzitten van hun straf uitgezet naar het land van herkomst. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

Programma 

Na een korte introductie over de PI ter Apel en de functies, kun je vragen stellen aan over de verschillende werkzaamheden. Zo kom je alles te weten over - onder andere - de volgende functies: complexbeveiliger, penitentiair inrichtingswerker en arbeidsbegeleider. 

Soms denk ik: had ik deze stap maar vijftien jaar eerder gezet.

Versnelde route naar een baan in onze gevangenis.

Hoe mooi kan het zijn? Dat je na je sollicitatiebrief en een test goed te hebben afgerond deel kunt nemen aan een selectiedag. Vanaf die dag weetje met 1 week tijd of je bent aangenomen voor de functie. Deze snelle route naar een baan in de gevangenis is minstens za uniek als de
gevangenis zelf.

Wat kun je verwachten?

  • Een online kennismaking vooraf;
  • Solliciteren via Werken voor Nederland;
  • Bij een go krijg je de capaciteitentest aangeboden:
  • Leg je die goed af, dan zit jij op 22 september bij de selectiedag. Daar ontmoet je de directeur en ontvang je een goodiebag. 
  • In de week na 22 september heb je het gesprek met de psycholoog.
  • Doorloop je de selectiedag en het gesprek positief? Dan kun je aan de slag als nieuwe collega!

AANVULLENDE OPLEIDING


Om in aanmerking te komen voor de functie van arbeidsbegeleider en penitentiair inrichtingswerker dien je minimaal in het bezit te zijn van een mbo 2, 3 of 4 diploma van een vakspecialistische opleiding. Via DJI krijg je dan de aanvullende opleiding mbo 4 opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) aangeboden. Ook als je dus nog geen ervaring hebt in een penitentiaire inrichting kan dit je volgende stap zijn! Wij kijken alvast uit naar je aanmelding!

Voor de functie van complexbeveiliger kom je in aanmerking met een mbo 2 diploma Beveiliging. Je wordt óók uitgenodigd om te solliciteren als je een mbo 2, 3 of 4 diploma hebt in een andere richting. Als je aan de overige voorwaarden voor de functie voldoet, bieden we je namelijk de mogelijkheid om tijdens je werk de MBO-2 diploma Beveiliging te behalen. Dit is een mooie kans, want met dit diploma kun je ook verder doorgroeien binnen onze organisatie.

AANMELDEN

Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of het iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor de kennismakingsavond via onderstaand e-mailadres. Je krijgt dan spoedig meer informatie over deze dag.

Stuur een mail naar werken@dji.minjus.nl onder vermelding van onderstaande gegevens:

  • Naam en woonplaats
  • Voorkeursfunctie
  • Vooropleiding (welke diploma’s je hebt)

Aanmelden kan tot maandag  28 augustus. 

Je krijgt er veel voor terug

Marianne is penitentiair inrichtingswerker bij PI ter Apel: “Ik vraag hoe het met iemand gaat. ik ben er niet om te oordelen, dat heeft de rechter al gedaan. Aan mij de taak om iemand voor te bereiden op de terugkeer naar zijn land van herkomst. En om zijn tijd binnen de muren zo acceptabel mogelijk te maken.” Lees hier het hele interview met Marianne. 


Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor ruim zestig nationaliteiten en honderd culturen. Meer nog dan op andere locaties beweegt de dynamiek van de sfeer ‘binnen’ mee met wat er ‘buiten’ gebeurt, zoals onveilige situaties in de landen van herkomst. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

PI Ter Apel biedt plaats aan 456 gedetineerden

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 320 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Ter Apel bestaat voor 25% uit vrouwen en 75% uit mannen.