Kennismakingsdag PI Dordrecht en PI Krimpen op zaterdag 24 september 2022

Kennismakingsdag

Werken in een gevangenis iets voor jou? Meld je snel aan voor de unieke mogelijkheid om op 1 dag 2 locaties te bezoeken: PI Krimpen en PI Dordrecht.

Datum 24 september 2022 Tijd van 9:30 tot 16:00 uur Locatie PI Dordrecht en PI Krimpen
Wat kun je verwachten

Beveiligen en begeleiden voor een veilig Nederland

Zou jij willen werken in een wereld achter grote hekken en muren? In een wereld die boeiend en uitdagend is en in een wereld die maar weinig mensen kennen? Zijn wij een ijzersterke combinatie? Bij het werken in een penitentiaire inrichting staan beveiliging, bewaring, begeleiding en motivering centraal.Met het uitvoeren van deze belangrijke taken zorgen wij voor een veilige samenleving maar werken wij ook aan een stabiele basis voor de ooit terugkerende justitiabelen in de samenleving. Wil jij meer weten of enkel oriënteren? Wij nodigen jou uit in de PI Dordrecht én/of in de PI Krimpen aan den IJssel voor onze kennismakingsdag.

Hoe ziet de dag eruit? 

Op deze dag ontvang je uitgebreide informatie over de werkzaamheden, kun je heel veel vragen stellen, word je rondgeleid in één of beide (!) inrichtingen en wordt het eventuele vervolgtraject (selectieprocedure) uitgelegd. Wij ontvangen jou om 09.30 uur, afhankelijk van jouw voorkeur, in de PI Krimpen a/d IJssel of PI Dordrecht. Na een introductie en rondleiding word je rond 12.00 uur door ons vervoerd naar de andere locatie. Hier ontvang je ook een rondleiding. Rond 15.00 uur word je teruggebracht naar de start locatie van de kennismakingsdag. Je kunt er ook voor kiezen om slechts 1 inrichting te bezoeken. Tijdens deze rondleiding en daarna kun je met medewerkers in gesprek gaan over hun werkzaamheden en kom je alles te weten over - onder andere - de volgende functies: arbeidsbegeleider, complexbeveiliger en penitentiair inrichtingswerker.

Ontvangst is vanaf 09.30 uur (houd rekening met een uitgebreide toegangscontrole) op de locatie. Het programma start om 10.00 uur. De (start)locatie geef je zelf op bij de aanmelding. Wij zorgen voor een lunch voor alle deelnemers. Bezoek jij beide locaties op één dag? Dan sluiten we rond 16.00 uur de dag af op de locatie waar je gestart bent. Bezoek jij één voorkeurslocatie? Dan sluit je rond 12.30 uur de dag af.

Hoe je je weg vindt als complexbeveiliger? Vooral door jezelf te zijn.

AANMELDEN

Zien we jou op onze kennismakingsdag? Meld je dan eerst aan via werken@dji.minjus.nl. Geef de volgende gegevens door, dan maken wij op zaterdag 24 september graag kennis met jou!

  • Naam:
  • Woonplaats:
  • Voorkeurslocatie: (kiezen uit: PI Krimpen a/d IJssel of PI Dordrecht of beide locaties op 1 dag)
  • Voorkeursfunctie: (Arbeidsbegeleider, complexbeveiliger of penitentiair inrichtingswerker)
Je ontvangt van ons, na jouw aanmelding, verdere informatie over de kennismakingsdag

PRAKTISCHE INFORMATIE


Adres PI Dordrecht: Kerkeplaat 25, 3313 LC Dordrecht
Adres PI Krimpen aan den Ijssel: Van der Hoopstraat 100. 2920 CB Krimpen aan den IJssel

Het is van essentieel belang dat je je bij binnenkomst kan legitimeren met een geldig paspoort, identiteits- of rijbewijs! Indien je geen geldig legitimatiebewijs kan tonen, is toegang tot de locatie niet mogelijk.

Wist je dat mobiele gegevensdragers in de inrichting niet zijn toegestaan? Een mobiele telefoon, smartwatch, usb-stick, etc. zijn niet toegestaan. Deze kun je het beste opbergen in de auto of in een kluisje bij onze bezoekersingang. In verband met veiligheidsoverwegingen zal elke deelnemer vooraf gescreend worden.

Verhalen van collega's


Lukwat werkt als complexbeveiliger bij PI Dordrecht: ''Hoe je je weg vindt als complexbeveiliger? Vooral door jezelf te zijn'' Lees het hele interview met Lukwat hier. 

Ruud werkt als penitentiair inrichtingswerker bij PI Krimpen: Ervaringsverhaal - ''Als penitentiair inrichtingswerker bied je gedetineerden de helpende hand''. Lees het hele interview met Ruud hier. 

Jean-Poul werkt als arbeidsbegeleider bij PI Dordrecht: ''Als arbeidsbegeleider help je gedetineerden verder''. Lees het hele interview met Jean-Poul hier. 

CONTACT


Heb je eerst nog een vraag? Wij staan uiteraard voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

PI Dordrecht: Frank Pinxteren, HR-adviseur via 06-51090759 / F.Pinxteren@dji.minjus.nl

PI Krimpen: Rozemarijn Goud-Yntema, HR-adviseur via 06-51247950 /R.Yntema@dji.minjus.nl

Werving & Selectie: Jolanda Lutteke, Projectleider Werving en Selectie via 06-55234261 / J.Lutteke@dji.minjus.nl
Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan arbeidsbegeleiders, penitentiair inrichtingswerkers en complexbeveiligers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden in diverse regimes: gedetineerden in afwachting van hun strafproces, veroordeelde gedetineerden, gedetineerden die buiten de inrichting werken, en kwetsbare gedetineerden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur of in onregelmatige diensten.

PI Dordrecht biedt plaats aan 442 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Dordrecht bestaat voor 38% uit vrouwen en 62% uit mannen.

PI Dordrecht biedt plaats aan 442 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 150 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Dordrecht bestaat voor 38% uit vrouwen en 62% uit mannen.