Interesse in werken bij Detentiecentrum Zeist? Kom bij ons langs op 1 oktober!

Inloopochtend

Bij het Detentiecentrum Zeist kunnen studenten vanaf februari 2023 vanuit het MBO Amersfoort direct doorstromen naar een leuke baan binnen deze Justitiële Inrichting te Soesterberg. Wil je onderzoeken of deze opleiding iets voor jou is? Én of het werk en organisatie bij jou passen? Schrijf je dan in voor de voorlichtingsochtend op 1 oktober!
Datum 1 oktober 2022 Tijd van 9:00 tot 12:00 uur Locatie Detentiecentrum Zeist in Soesterberg
Wat kun je verwachten

Van observatie via camera’s en de controle van goederen, tot het verlenen van toegang en toezicht houden op afdelingen of tijdens bezoekmomenten: bij Detentiecentrum Zeist krijg je als detentie inrichtingsbeveiliger met álle onderdelen van het beveiligingsvak te maken. Zo lever je een bijdrage aan de totale veiligheid in het gebouw. Wedden dat jouw werkdagen voorbijvliegen en je ons Detentiecentrum in een mum van tijd op je duimpje kent?
Je krijgt hier zoveel kansen om door te groeien.

Aanmelden

Ben benieuwd naar hoe het is om in een Detentiecentrum te werken en wil je weten of de vacature detentie inrichtingsbeveiliger iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor de inloopochtend via dit formulier. Heb je eerst een vraag? De heer J. van Ginkel (0625698740), teamleider Beveiliging, staat je graag te woord. Er zijn 20 opleidingsplekken dus wees er snel bij! Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Koffie, thee, fris en koeken liggen voor je klaar. Wil je met iemand samen komen, prima, vermeld dat dan, dat je met iemand samen komt (+1), op het formulier. Alvast tot ziens! Iedereen moet zich kunnen legitimeren, vergeet dus niet je ID mee te nemen, anders kunnen we je helaas niet binnen laten. 

Dit ga je doen

In Detentiecentrum (DC) Zeist verblijven vreemdelingen die het land moeten verlaten en in afwachting zijn van hun vertrek, en mensen die zijn ingesloten op strafrechtelijke titel. Samen met je collega’s van het team Beveiliging zorg je voor het waarborgen van de orde en veiligheid in het gebouw. Een belangrijke taak dus als Detentie Inrichtingsbeveiliger. Dagen kunnen soepel verlopen, maar het is ook goed mogelijk dat de sfeer ineens omslaat en er een vechtpartij of ander incident plaatsvindt. Wat er ook gebeurt, jij en je collega’s hebben de regie in handen.

Jouw taken als detentie inrichtingsbeveiliger wisselen constant. Zo ben je het ene moment bij de ingang aan het werk om instructies te geven aan de bezoekers en met behulp van detectiesystemen hun spullen te controleren. Het andere moment verricht je cel inspecties. Of je houdt vanuit de securitydesk toezicht over de gehele locatie. Hierbij heb je een belangrijke rol in het vroegtijdig signaleren van onregelmatigheden en de coördinatie van je collega’s als ergens een crisissituatie ontstaat.

Lijkt dit je een leuke werkomgeving om later in te gaan werken dan is de opleiding Detentie Inrichtingsbeveiliger echt iets voor jou. Om deze opleiding te doen moet je minimaal 17,5 jaar zijn en een goede basisconditie hebben. Deze gaan we testen met een Fysieke Vaardigheidstoets, deze kun je hier vinden. Ook zal je een selectiegesprek hebben met een leidinggevende van Detentiecentrum Zeist om te zien of je voldoet aan de eisen die passen bij een Detentie Inrichtingsbeveiliger. Dit is voor jou ook een uitgelezen kans om vragen te stellen en voor jou te beoordelen of je past bij DJI. 

Niet twijfelen, maar doen

Dat je op elk moment in je leven kunt starten met een unieke baan als detentie-inrichtingsbeveiliger, bewijzen Jack en Petra. Waar Jack aan het begin staat van zijn loopbaan, maakte Petra na vele jaren werkervaring een carrièreswitch. Wat ze gemeen hebben? “We hebben allebei geen achtergrond in de beveiliging, maar krijgen bij het Detentiecentrum Zeist alle kansen om ons te ontwikkelen.” Hier lees je het verhaal van detentie inrichtingswerkers Petra en Jack.

Ontdek jouw mogelijkheden

Je krijgt zo’n tweehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan verpleegkundigen, detentie-inrichtingsbeveiligers en medewerkers Vreemdelingenzaken. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor illegale vreemdelingen. Zij krijgen binnen de grenzen van orde en veiligheid maximale bewegingsvrijheid en de gelegenheid om met het oog op hun uitzetting materiële en emotionele zaken te regelen. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de ingeslotenen of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness.

Detentiecentrum Zeist biedt plaats aan 140 gedetineerden.

De gemiddelde verblijfstijd van een volwassen gedetineerde in Nederland is 50 dagen.

Het totale personeelsbestand van Detentiecentrum Zeist bestaat voor 55% uit vrouwen en 45% uit mannen.