Er zit meer achter het werk van Vischal

"Als complexbeveiliger ken je alle ins en outs van het Detentiecentrum"
Detentiecentrum (DC) Rotterdam heeft weinig geheimen voor Vischal. Door zijn job als senior complexbeveiliger kent hij het pand op zijn duimpje. Het afwisselende takenpakket en de bijdrage die hij levert aan de veiligheid maken zijn baan voor hem de moeite waard. Lees hier zijn verhaal.
Vischal
Beveiliging
Complexbeveiliger
DC Rotterdam

Vischal is complexbeveiliger in Detentiecentrum Rotterdam

In Rotterdam is één van de Detentiecentra van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gevestigd. Hier verblijven gedetineerden, en vreemdelingen die het land moeten verlaten en beschikbaar worden gehouden voor uitzetting. Samen met ongeveer zeventig collega’s is Vischal verantwoordelijk voor de totale beveiliging in het pand. “Het leuke aan deze functie is dat ik steeds op andere plekken in het gebouw aan de slag ga. Hierdoor heb ik alle ins en outs van het Detentiecentrum leren kennen. Ook heb ik contact met veel verschillende mensen, zoals collega’s, de mensen die ingesloten zijn en bezoekers.”

Neem maar van mij aan dat je je als complexbeveiliger nóóit verveelt!

De afwisseling is groot

Uitgebreide celinspecties verrichten. Bezoekers en collega’s toegang verlenen tot ruimtes in het Detentiecentrum. Binnengekomen goederen checken. Het is slechts een greep uit het omvangrijke takenpakket van de complexbeveiligers in Rotterdam. Vischal: “Door middel van een rooster verdelen we de diensten, waarbij we zorgen dat de werkzaamheden van iedereen regelmatig wisselen. Hierdoor ben ik de ene dag verantwoordelijk voor de meldkamerpost, waarbij ik via camera’s afdelingen observeer en alarmsituaties begeleid. Het andere moment leg ik bezoekers uit wat de regels zijn in het detentiecentrum. Neem maar van mij aan dat je je als complexbeveiliger nóóit verveelt!”

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

In 2018 kwam Vischal in dienst bij DJI, nadat hij eerder via een particuliere organisatie als beveiliger werkte bij verschillende Penitentiaire Inrichtingen. Inmiddels mag hij zich senior complexbeveiliger noemen, de schakel tussen de teamleider en de complexbeveiligers. “Ik heb het naar mijn zin in DC Rotterdam. Het contact met de collega’s is goed en de leiding heeft veel oog voor verbeteringen. Onze input hierin wordt gewaardeerd. Daarnaast kan ik sporten onder werktijd en wordt uitgebreid stilgestaan bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Als ik wil doorgroeien, of juist een andere functie wil uitoefenen, staat de leiding daar echt open voor. Dat is heel prettig.”

Vacature! 

Wil jij ook van betekenis zijn in Detentiecentrum Rotterdam? Bekijk via onderstaande link de vacatures voor een complexbeveiligers en wie weet word jij de nieuwe collega van Vischal!


Interesse in een baan als complexbeveiliger?

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen. Je leert hier je oordeel thuis te laten. Je kijkt voorbij aan wat iemand gedaan heeft. En je snapt dat iedere dag maatwerk is. Jouw werk bij DJI gaat over veel meer dan de deuren sluiten. Er gaan hier ook deuren open. DJI is niet alleen een plek waar vrijheid ophoudt, maar vooral ook een omgeving waar die vrijheid weer begint. De plek waar we samen werken aan terugkeerkracht. Dat doen we omdat we weten dat iedere gedetineerde straks gewoon weer iemands buur kan zijn. Dat is wat we noemen werken aan veiligheid door mensen vooruit te helpen.

Die uitdaging is niet alleen jouw verantwoordelijkheid, het is je vak. Of je nu als beveiliger werkt, in de IT, op het hoofdkantoor, betrokken bent bij de zorg of in een van de vele andere rollen binnen DJI, in iedere functie, op elk niveau lever je een essentiële bijdrage. Dat is werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.