Er zit meer achter het werk van Bob

“Doorgroeimogelijkheden genoeg, als je ze maar ziet en initiatief neemt”
Bob is al ruim twintig jaar werkzaam bij de overheid. Hij begon zijn loopbaan als installateur en later als complexbeveiliger in Penitentiaire Inrichting Veenhuizen. Door zijn betrokkenheid bij facilitaire zaken rolde hij uiteindelijk in inkoop, een vakgebied dat hij nog steeds ontzettend leuk vindt.
Bob
Bedrijfsvoering en Staf
SSC DJI

Bob is teamleider inkoop bij het SSC IUC

Klantgericht werken en teamontwikkeling

Momenteel is Bob teamleider bij het Inkoop Uitvoeringscentrum (IUC) van het Shared Service Center (SSC) en zijn team bedient het Nederlands Forensisch Instituut, het Facilitair Bedrijf van DJI en het SSC zelf. Hij vertelt: "We hebben klantteams opgezet om nog klantgerichter te werken. Het is belangrijk om het team voortdurend te laten ontwikkelen en het beste uit de medewerkers te halen. We moeten durven experimenteren en een ontwikkelmindset samen creëren. Mensgericht en intuïtief leiderschap spelen daarbij een grote rol."

Betrokkenheid bij het primaire proces

Met zijn technische achtergrond en ervaring als teamleider bij het Financieel Dienstencentrum (FDC) DJI, voelt Bob zich echter echt een inkoper. Hij is dan ook blij dat hij nu weer teamleider is bij het IUC. Hij zegt: "Betrokken zijn bij het primaire proces vind ik echt het leukst omdat je dagelijks ziet wat er allemaal gebeurt binnen de penitentiaire inrichtingen (PI’s). Het is dus heel tastbaar."

We moeten durven experimenteren en een ontwikkelmindset samen creëren. Mensgericht en intuïtief leiderschap spelen daarbij een grote rol.

Passie voor Inkoopprojecten

Hij vertelt enthousiast over zijn ervaringen met inkoopprojecten, zoals het aanschaffen van netten voor de luchtplaats, kunstgras voor de sportvelden en het selecteren van aannemers. Bob benadrukt: "Wat jij en ik thuis nodig hebben, heeft een gedetineerde ook nodig: van tandpasta en beddengoed tot huisartsenzorg en straatklinkers. Alles komt voorbij."

Leidinggeven als Teruggeven

Voor Bob is leidinggeven een manier om terug te geven aan anderen, net zoals zijn managers hem alle kansen gaven om zichzelf te ontwikkelen. Hij zegt: "Ik wil mensen begeleiden in hun loopbaanontwikkeling en ze helpen om invulling te geven aan hun werk. Het mooiste vind ik als iemand groeit in functie, zelfs als dat betekent dat ze voor een andere afdeling of organisatie kiezen."

Persoonlijke Ontwikkeling en Intuïtief Leiderschap

Bob gelooft sterk in persoonlijke ontwikkeling en intuïtief leiderschap. Hij benadrukt: "Het is belangrijk om soms dingen te durven doen om verder te komen en je niet te laten belemmeren door ervaring of opleidingsniveau. Ik geloof dat intuïtief leiderschap steeds belangrijker wordt, omdat het draait om houding, gedrag en de competenties die je hebt ontwikkeld."

Waarde van fysieke samenwerking en verbondenheid

Tot slot hecht Bob veel waarde aan fysieke samenwerking en verbinding. Hij zegt: "Ik werk het liefst fysiek samen, ook al zitten mijn team en klanten verspreid over het hele land. SSC DJI is een prachtige organisatie om voor te werken en ik zit hier voorlopig nog wel op mijn plek. Hoewel ik het ook mooi vind om te eindigen waar ik begon: in een gevangenis, maar niet achter de deur!"
Interesse in een baan op het gebied van inkoop?

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen. Je leert hier je oordeel thuis te laten. Je kijkt voorbij aan wat iemand gedaan heeft. En je snapt dat iedere dag maatwerk is. Jouw werk bij DJI gaat over veel meer dan de deuren sluiten. Er gaan hier ook deuren open. DJI is niet alleen een plek waar vrijheid ophoudt, maar vooral ook een omgeving waar die vrijheid weer begint. De plek waar we samen werken aan terugkeerkracht. Dat doen we omdat we weten dat iedere gedetineerde straks gewoon weer iemands buur kan zijn. Dat is wat we noemen werken aan veiligheid door mensen vooruit te helpen.

Die uitdaging is niet alleen jouw verantwoordelijkheid, het is je vak. Of je nu als beveiliger werkt, in de IT, op het hoofdkantoor, betrokken bent bij de zorg of in een van de vele andere rollen binnen DJI, in iedere functie, op elk niveau lever je een essentiële bijdrage. Dat is werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.