Er zit meer achter het werk van Pascal

"Innovatie door technologische ontwikkelingen? Bij DJI lopen we voorop"

De drive om continu te verbeteren, die trok me aan bij het Shared Service Center Dienst Justitiële Inrichtingen (SSC DJI).” In 2017 startte Pascal hier als teamleider Crediteuren, vorig jaar werd ook het inkoopgedeelte toegevoegd aan zijn team. “En die drive werd al snel bewezen. Doordat we als een van de eersten binnen de overheid aan de slag gingen met robotic process automation. Dat is echt gaaf!

Pascal
Bedrijfsvoering en Staf
SSC DJI

Pascal werkt als teamleider crediteuren bij het Shared Service Center

Ons team is onderdeel van het Financieel Dienstencentrum, en is verantwoordelijk voor het hele proces van bestellen tot aan betalen. Onze klanten zijn de Dienst Justitiële Inrichtingen, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, het Nederlands Forensisch Instituut en Justis. Heeft een penitentiaire inrichting (PI) bijvoorbeeld nieuwe tv’s nodig? Dan vraagt een medewerker in de PI deze aan. De inkoper vraagt vervolgens een offerte op bij de leverancier en legt die voor aan de budgethouder. Zodra de tv’s worden geleverd in de PI meldt de ontvanger dit. Vervolgens boekt de crediteurenmedewerker de factuur en biedt hij of zij deze ter betaling aan bij de bank.

Processen van topkwaliteit

Dit proces moet zo soepel mogelijk verlopen, zodat onder andere de PI-medewerkers zich kunnen focussen op hun corebusiness. Gaat er wat mis in dit proces? Wordt een ontvangst bijvoorbeeld niet tijdig geboekt? Of matcht een prijs niet met wat in de offerte stond? Dan lost ons team dit op. Zelf ben ik verantwoordelijk voor alle operationele zaken en dat alle klantafspraken worden nagekomen. Daarnaast werk ik continu aan improvement: hoe verhogen we de first time right? En hoe kunnen we technologie inzetten om het werk interessanter te maken voor collega’s? Dit kan bijvoorbeeld door repeterende werkzaamheden te automatiseren met een robot. Op die manier kunnen onze collega’s zich focussen op de taken die waarde toevoegen voor onze klanten.

Alles is mogelijk. Zeker op het gebied van robotisering liggen veel kansen.

Kansen door robotisering

Op dit moment implementeren we een bot in ons systeem, waardoor je in plaats van twintig, nu twaalf minuten bezig bent met het boeken van een factuur. Zulke ontwikkelingen vind ik heel leuk! Je krijgt als medewerker bij het SSC DJI écht de ruimte om initiatief te nemen. Heb je een goed idee? Dan gaan we ervoor. We zijn een bevlogen organisatie en vooruitstrevend op technologisch gebied. Alles is mogelijk. Zeker op het gebied van robotisering liggen veel kansen. Zie je dat een activiteit repetitief is en we dit anders kunnen inregelen? Dan kun je dit uitwerken met een team van specialisten.

Ambitieuze doelen

Het Financieel Dienstencentrum is ambitieus. We hebben strategische doelstellingen opgesteld en gaan voor operational en customer excellence. We willen efficiëntere processen en de kwaliteit en first time right verhogen. Continu vooruit en verbeteren. Dit is zo bij Purchase to Pay, maar ook bij andere teams zoals Record to Report. Zij zorgen voor het proces van registratie tot verantwoording. Voor goede rapportages en grootboekbeheer. Samen voegen we écht waarde toe voor de klant.

Interesse in een financiële baan?

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen. Je leert hier je oordeel thuis te laten. Je kijkt voorbij aan wat iemand gedaan heeft. En je snapt dat iedere dag maatwerk is. Jouw werk bij DJI gaat over veel meer dan de deuren sluiten. Er gaan hier ook deuren open. DJI is niet alleen een plek waar vrijheid ophoudt, maar vooral ook een omgeving waar die vrijheid weer begint. De plek waar we samen werken aan terugkeerkracht. Dat doen we omdat we weten dat iedere gedetineerde straks gewoon weer iemands buur kan zijn. Dat is wat we noemen werken aan veiligheid door mensen vooruit te helpen.

Die uitdaging is niet alleen jouw verantwoordelijkheid, het is je vak. Of je nu als beveiliger werkt, in de IT, op het hoofdkantoor, betrokken bent bij de zorg of in een van de vele andere rollen binnen DJI, in iedere functie, op elk niveau lever je een essentiële bijdrage. Dat is werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.