Er zit meer achter het werk van Caroline

''In onze enorm multiculturele organisatie gaan we respectvol met elkaar om. Dat straalt ook af op de werksfeer''

Online workouts, wandellunches met een coach, lachworkshops: bij Detentiecentrum Rotterdam (DCR) staat de vitaliteit van medewerkers centraal. “Dat maakt mijn werk heel divers”, aldus HR-adviseur Caroline. “Behalve op werving en selectie, verzuimvraagstukken, HR-advies en loopbaanontwikkeling, focus ik op het welzijn van de medewerkers. Zeker ook in de coronaperiode zetten we daar vol op in.”

Caroline
Bedrijfsvoering en Staf
SSC DJI

Caroline werkt als HR-adviseur bij Detentiecentrum Rotterdam

Pittig

Werken als HR-adviseur bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is een andere tak van sport dan bij veel andere organisaties”, vertelt Caroline. “Kijk naar ons detentiecentrum, we richten ons op vreemdelingendetentie en hebben een huis van bewaring. De vreemdelingen die bij ons zijn ingesloten, moeten terug naar hun land van herkomst. Dat gebeurt op een zo respectvol mogelijke manier. Maar dat neemt niet weg dat het werk voor onze medewerkers pittig kan zijn. Ik probeer de organisatie zo goed mogelijk te ondersteunen met advies op het gebied van alle HR-onderwerpen aan leidinggevenden en directie. Alle componenten van het HR-werkveld komen in mijn functie voorbij. Dat maakt mijn werk zeer veelzijdig.

Gelijk een klik

Caroline solliciteerde in de zomer van 2020 heel bewust bij de Rijksoverheid. “Ik werk al zo’n twintig jaar in de HR. Bij commerciële bedrijven, in de energie- en de gezondheidssector en B2B. En nu wilde ik heel graag ervaring opdoen bij de overheid. Vanuit Spanje – daar woonde ik toen nog – heb ik gesolliciteerd op deze functie bij het Shared Service Center (SSC) van DJI. Enorm spannend om online het sollicitatiegesprek en het assessment te doen. Maar het voelde meteen goed, er was gelijk een klik.”

Enorm multicultureel

Ik ervaar DCR als een warm bad. Ik heb heel fijne collega’s en leidinggevenden, iedereen is bereid je te helpen en is oprecht geïnteresseerd. Ons detentiecentrum zit in hartje Rotterdam en is een enorm multiculturele organisatie. Niet alleen de ingeslotenen, maar ook onze medewerkers hebben heel diverse achtergronden en overtuigingen. Ik vind het erg mooi om te zien hoe goed dat werkt. We gaan respectvol met elkaar om en doen echt ons best de ander te begrijpen. De intenties zijn heel oprecht. En dat straalt af op de werksfeer.

We spreken elkaar veel en wisselen ervaringen uit.

Seminars en workshops

Weet je wat ook een meerwaarde is? Dat ik als het ware deel uitmaak van twee teams. Ik voel me echt onderdeel van het DCR. Tegelijkertijd kan ik terugvallen op mijn ruim tweehonderd HR-collega’s die vanuit SSC verspreid over het land werken, op de andere DJI-locaties. We spreken elkaar veel en wisselen ervaringen uit. Ik vind het echt een rijkdom dat ik kan tappen uit de enorme kennisbank vol ervaringen van een breed scala aan collega’s. Bovendien worden vanuit SSC boeiende seminars georganiseerd. Zoals laatst die van Joseph Oubelkas. Hij heeft jarenlang onterecht in de gevangenis in Marokko gezeten en vertelde welke lessen hij daaruit heeft geleerd. Heel inspirerend. Maar er zijn ook workshops die we direct praktisch kunnen toepassen, zoals over arbeidsrecht.

Investeren in jezelf

Dat is trouwens typisch Rijksoverheid, dat je de kans krijgt om allerlei workshops en opleidingen te volgen. Ik was echt verbaasd toen ik al die mogelijkheden zag, zo uitgebreid had ik het nog nooit gezien. Het wordt echt gewaardeerd als je in jezelf wilt investeren. Ik was amper hier begonnen, en toen werd me al gevraagd waarin ik me wilde ontwikkelen. Je kunt ook stages lopen bij andere rijksonderdelen of gewoon eens meekijken. Dat is natuurlijk hartstikke interessant, want er zijn zoveel verschillende onderdelen met uitdagende topics. Kijk naar Justitie; alleen al binnen DJI werken 16.000 mensen in uiteenlopende functies verspreid over het land. Op HR-gebied biedt dat volop uitdagingen én oplossingen waar ik veel van kan leren.

Interesse in een baan als HR-adviseur?

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen. Je leert hier je oordeel thuis te laten. Je kijkt voorbij aan wat iemand gedaan heeft. En je snapt dat iedere dag maatwerk is. Jouw werk bij DJI gaat over veel meer dan de deuren sluiten. Er gaan hier ook deuren open. DJI is niet alleen een plek waar vrijheid ophoudt, maar vooral ook een omgeving waar die vrijheid weer begint. De plek waar we samen werken aan terugkeerkracht. Dat doen we omdat we weten dat iedere gedetineerde straks gewoon weer iemands buur kan zijn. Dat is wat we noemen werken aan veiligheid door mensen vooruit te helpen.

Die uitdaging is niet alleen jouw verantwoordelijkheid, het is je vak. Of je nu als beveiliger werkt, in de IT, op het hoofdkantoor, betrokken bent bij de zorg of in een van de vele andere rollen binnen DJI, in iedere functie, op elk niveau lever je een essentiële bijdrage. Dat is werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.