Er zit meer achter het werk van Youssra

“Mooie balans tussen financiële vraagstukken en persoonlijk contact met zorgaanbieders”
“De bijdrage die ik lever aan een rechtvaardige en veilige samenleving.” Dat is wat Youssra’s werk zo bijzonder voor haar maakt. Zij is financieel accountmanager forensische zorg bij divisie ForZo/JJI van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI ). “Bovendien biedt deze rol een mooie balans tussen complexe financiële vraagstukken en persoonlijk contact met de regionale zorgaanbieders.”

Youssra
Bedrijfsvoering en Staf
Hoofdkantoor - Divisie Forzo & JJI

Youssra is financieel accountmanager forensische zorg

Een mooie combinatie

Met haar hbo-opleiding bedrijfseconomie en eerdere functies als accountant en hypotheekadviseur heeft Youssra een stevige financiële achtergrond. “Ik merkte echter al snel dat een te commerciële inslag mij niet ligt en ik veel waarde hecht aan contact met anderen.” Anderhalf jaar geleden solliciteerde ze dan ook bij DJI en hier is ze wel op haar plek. “Als het financiële aanspreekpunt voor de zorgaanbieders waarmee wij werken, benut ik enerzijds mijn financiële kennis en sta ik anderzijds steeds in contact met collega’s en zorgaanbieders. Een mooie combinatie.”

Als het financiële aanspreekpunt voor de zorgaanbieders waarmee wij werken, benut ik enerzijds mijn financiële kennis en sta ik anderzijds steeds in contact met collega’s en zorgaanbieders. Een mooie combinatie.

Afwisseling is de standaard

Die combinatie levert ook afwisselende werkweken op, zo vertelt ze. “Wat vaststaat is het wekelijkse overleg met collega-financieel accountmanagers, maar daarmee houdt de voorspelbaarheid ook meteen op. Ik pak een breed pakket werkzaamheden op met een even breed veld aan collega’s en externe partijen. Zo controleer ik facturen van de door ons gecontracteerde zorgaanbieders en neem ik contact op met de zorgaanbieder als er iets niet klopt. Ook ga ik samen met de contractmanager in gesprek met zorgaanbieders over verschillende vraagstukken en voor een jaarlijks contractmanagementgesprek. Hierbij sta ik in positie om signalen op te vangen rondom afwijkende zaken. Daarnaast beoordeel ik verantwoordingsrapportages van zorgaanbieders of zet ik naar aanleiding van een materiële controle een terugvordering in gang. En tussendoor beantwoord ik dringende financiële vragen van zorginkopers en -aanbieders die via mail of telefoon binnenkomen.”

Weten wat er speelt

Momenteel zit DJI in transitie van landelijk naar regionaal werken. En dat biedt volop voordeel, aldus Youssra. “Als je binnen de grenzen van een regio werkt, leer je de zorginstanties en ook de gemeentes daarbinnen heel goed kennen. Je weet wat er speelt en ziet het direct als er bij meerdere zorginstanties dezelfde problematiek speelt. Vanuit dit completere beeld kun je sneller handelen en tot een oplossing komen.”

Forensische zorg leren kennen

Gezien het uitdagende takenpakket vraagt het ook iets van iemand om dit werk goed te kunnen doen. Voor Youssra is dat duidelijk: “Het is fijn als je van afwisseling houdt en soepel kunt omgaan met veranderingen in je agenda. Daarnaast is het fijn als je vlot gesprekken kunt voeren en je bevindingen helder op papier kunt zetten. Ben je niet thuis in de forensische zorg, dan is het belangrijk dat je je die kennis eigen maken, bijvoorbeeld door zelf onderzoek te doen of door te praten met collega’s.”

Een blik in de toekomst

Kijkend naar de toekomst wil Youssra zich graag nog verder ontwikkelen in het vakgebied. “Dat doe ik graag hier. Het team is heel fijn. Zo is er altijd ruimte om te sparren met een collega en wordt er, naast hard gewerkt, ook veel gelachen. Bovendien ervaar ik DJI als een goede werkgever. Het salaris is marktconform en je krijgt veel vrijheid. Zo werken we hybride en bepaal je zelf hoe je je werkdagen indeelt. Begin je later en pak je ’s avonds nog wat zaken op? Of wil je liever eerder beginnen zodat je ook eerder klaar bent? Het kan allemaal zolang je je werkzaamheden op tijd af hebt. En kom je niet uit de buurt? Reizen met het ov wordt volledig vergoed en voor dienstreizen staat er een auto tot je beschikking op kantoor.”

Vacatures!

Er staan op dit moment meerdere vacatures open bij de Divisie Forensische Zorg. Bekijk hier de vacature voor financieel accountmanager forensische zorg bij DJI en wie weet, word jij de nieuwe collega van Youssra. Daarnaast staat er nog een vacature open voor senior accountmanager forensische zorg. Wil je daar meer over weten? Lees dan het verhaal van Gerda en Robert.

Interesse in een baan bij de Divisie Forensische Zorg?

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft?

Er zit meer achter werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen. Je leert hier je oordeel thuis te laten. Je kijkt voorbij aan wat iemand gedaan heeft. En je snapt dat iedere dag maatwerk is. Jouw werk bij DJI gaat over veel meer dan de deuren sluiten. Er gaan hier ook deuren open. DJI is niet alleen een plek waar vrijheid ophoudt, maar vooral ook een omgeving waar die vrijheid weer begint. De plek waar we samen werken aan terugkeerkracht. Dat doen we omdat we weten dat iedere gedetineerde straks gewoon weer iemands buur kan zijn. Dat is wat we noemen werken aan veiligheid door mensen vooruit te helpen.

Die uitdaging is niet alleen jouw verantwoordelijkheid, het is je vak. Of je nu als beveiliger werkt, in de IT, op het hoofdkantoor, betrokken bent bij de zorg of in een van de vele andere rollen binnen DJI, in iedere functie, op elk niveau lever je een essentiële bijdrage. Dat is werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.